WoCom en Ballast Nedam Zuid slaan handen ineen voor een duurzame toekomst

WoCom en Ballast Nedam Zuid slaan handen ineen voor een duurzame toekomst

Ballast Nedam Zuid is verheugd om deel uit te maken van een langdurige samenwerking met woningcorporatie woCom. Op 30 januari 2024 vond het officiële tekenmoment plaats, waarbij de samenwerkingsovereenkomsten met de geselecteerde partners Ballast Nedam Zuid, Van der Meijs en Caspar de Haan werden ondertekend. Dit moment markeert het begin van een ambitieus project met een investering van ruim 50 miljoen euro in sociale huurwoningen verspreid over de gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek en Someren.

Wocom heeft bewust gekozen voor een langdurige ketensamenwerking van maar liefst 6 jaar, waarbij de focus ligt op het verduurzamen van haar bestaande woningvoorraad. Het project omvat een uitgebreid programma voor de energetische verbetering van meer dan 8.500 sociale huurwoningen. Met deze samenwerking wordt niet alleen de kwaliteit van de woningen verhoogd, maar wordt ook bijgedragen aan de verduurzaming van de lokale gemeenschappen.

Het 'groene' tekenmoment op 30 januari was niet alleen symbolisch, maar ook een viering van de toewijding aan duurzaamheid. De ondertekening van de langdurige samenwerkingsovereenkomsten markeert een cruciale stap in de verduurzaming van woCom's bestaande woningvoorraad en toont de betrokkenheid bij de toekomst van haar huurders en de bredere samenleving.

Foto: Rob Fritsen, SIRIS

WoCom heeft ervoor gekozen om samen te werken met vaste onderhoudspartners die het volledige verduurzamingsproject op zich nemen, van voorbereiding tot nazorg, inclusief sociale begeleiding tijdens de uitvoering. Deze strategische keuze is een breuk met het verleden, waarin projecten individueel werden aanbesteed bij verschillende partijen.

Foto: Rob Fritsen, SIRIS


Ballast Nedam Zuid is trots om een sleutelrol te mogen spelen in dit belangrijke initiatief en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met woCom, Van der Meijs en Caspar de Haan. Samen zetten we stappen in de richting van een duurzamere en toekomstbestendige woonomgeving voor de huurders van woCom en de gemeenschappen waarin zij zich bevinden.

Terug naar