De Streek in Etten-Leur

Duurzame woningen in een natuurrijke omgeving

Nieuwbouw 50 woningen

Realisatie van Ven & Heide, de laatste buurt van De Streek in Etten-Leur. Deze prachtige woningen voeren we uit voor BPD. Begin 2021 is er gestart met de eerste bouwwerkzaamheden en inmiddels is alles opgeleverd.

Duurzame woningen

De woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken ook nog eens over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning en elektriciteit opwekken. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte. Zo wordt er een Bodemwarmtepomp aangebracht die elektriciteit uit de bodem haalt en met buizen naar je woning wordt geleid. In de zomer werkt dit andersom zodat het huis wordt gekoeld.

De woning wordt voorzien van Balansventilatie (WTW-installatie), een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning. In de WTW-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er minder warmte verloren bij het ventileren van de woning.

De woningen worden standaard uitgevoerd met vloerverwarming en zonnepanelen. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van de woningen is minimaal 0,00. De EPC is een waarde die aangeeft hoeveel energie je nodig hebt om een woning van elektriciteit te voorzien, te verwarmen en van warm water te voorzien.

Slim huissysteem

De nieuwbouwwoningen van De Streek komen met een slim huissysteem om je verwarming, ventilatie en verlichting te regelen. Allemaal vanaf een app op je telefoon of tablet of in sommige gevallen met een digitaal besturingssysteem aan de muur. Tegen meerwerk kun je de basis uitbreiden met bijvoorbeeld opties om je gordijnen via je app te openen, Google Home te installeren, camerabewaking toe te voegen, een alarminstallatie erop aan te sluiten, zonwering te bedienen, apparaten aan of uit te zetten, te kijken wie er voor je deur staat als de bel gaat en je niet thuis bent… en ga zo maar door!

Levendige buurt

De woningen worden gerealiseerd in een natuurrijke omgeving. De singel kronkelt door de buurt en vlakbij is het Westhoekpark met veel groen, wandelpaden en speelplekken. Op loopafstand is een bushalte en met de fiets ben met 5 minuten in het Centrum van Etten-Leur.

https://www.nieuwbouw-venheide.nl/