Tendermanager Lisa van de Water: ‘Iedere dag is anders’

Tendermanager Lisa van de Water: ‘Iedere dag is anders’

Een hele wijk renoveren of driehonderd huizen in één keer isoleren. De afdeling Renovatie en Onderhoud van Ballast Nedam Zuid werkt aan tenders voor grote projecten.

Lisa van de Water begon in 2019 bij Ballast Nedam Zuid en groeide intern door. Sinds april 2022 werkt ze als tendermanager bij de afdeling Renovatie & Onderhoud. We gingen met haar in gesprek over haar baan, studie en ontwikkeling.

 

Wat doet een tendermanager?

“Kort gezegd schrijven we plannen van aanpak en andere inschrijfdocumenten en maken we prijsopgaves. Daarnaast zetten we ook langdurige samenwerkingen op. Zo hebben we in 2021 een tender gewonnen voor de renovatie van woningen, waarvoor ook drie andere aannemers zijn gecontracteerd. We hebben met z’n vieren een uitgebreid handboek opgesteld, zodat we allemaal op dezelfde manier werken.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Geen dag is hetzelfde. De ene dag heb ik overleg met onze samenwerkingspartners en bezoek ik lopende projecten. De volgende dag komen we met ons kernteam samen en bespreken we de dagelijkse gang van zaken en wat er speelt op de werkvloer. Omdat we een relatief kleine en jonge afdeling zijn, heb ik veel vrijheid en mag ik ook echt meedenken over onze koers. Dat vind ik hartstikke leuk.”

Wat heb je gestudeerd?

“Hbo-bouwkunde. Het is voor een tendermanager wel handig om wat basiskennis over de bouw te hebben, maar je hoeft niet per se een bouwkundige achtergrond te hebben. Tendermanagement leer je toch vooral in de praktijk. Zo hield ik me bij mijn vorige werkgever ook al bezig met tenders. Die ervaring en kennis kan ik nu dus mooi gebruiken in m’n huidige baan.”

Vanwaar de overstap naar Ballast Nedam?

“Na mijn afstuderen in 2016 begon ik bij een ander bouwbedrijf in de regio. Eerst bij Renovatie en later bij Nieuwbouw. Ik kwam erachter dat ik bestaande bouw leuker en uitdagender vind dan nieuwbouw. Het brengt letterlijk en figuurlijk leven met zich mee als je bijvoorbeeld bestaande woningen renoveert. Dus toen een oud-collega die naar Ballast Nedam was gegaan, mij begin 2019 polste voor een functie bij Renovatie en Onderhoud, hoefde ik daar niet lang over na te denken.”

 

Was dat je huidige functie van tendermanager?

“Nee, ik begon als medewerker bedrijfsbureau en was toen een beetje een manusje-van-alles voor de afdeling Renovatie en Onderhoud in Eindhoven. Na anderhalf jaar werd ik managementassistente en sinds april 2022 ben ik tendermanager. Ik ben blij dat ik alle ruimte krijg om stappen te maken en mezelf te ontwikkelen. Sowieso vind ik het heel fijn om bij Ballast Nedam Zuid te werken. Het biedt de zekerheid van een groot bedrijf, met de charme van een kleine organisatie.”

Ook werken bij Ballast Nedam?

Bij Ballast Nedam Zuid kun jij je ontwikkelen en iedere dag een beetje beter worden. Samen met 135 collega’s zetten we ons in voor een toekomstbestendige leefomgeving. Sluit jij je aan bij ons team om hieraan bij te dragen?

Bekijk vacatures
Terug naar