Vernieuwbouw middelbare school

Samen steken we het Varendonck College in een nieuw jasje

Het Varendonck College Someren is een vmbo-school met 650 leerlingen. Samen met Homij en Megens Installaties voeren we de renovatie én nieuwbouw van deze school uit. Binnen deze samenwerking is Ballast Nedam Zuid de coördinerend aannemer die voor een strakke planning en aansturing zorgt.

  • 6650 BVO
  • 750 Nieuwbouw
  • 312 Vliesgevel

Toekomstbestendig

Wij zijn verantwoordelijk voor alle bouwkundige en constructieve werkzaamheden. Ook onderhouden we het contact met de school. De nieuwbouw krijgt een enorme vliesgevel van aluminium en glas. Daardoor valt er veel licht binnen en krijgt de school een frisse, moderne uitstraling. Daarnaast komt er een grote vide, een tribunetrap, ruime leerpleinen en een warmtepomp. Ook vervangen we een groot deel van de tussenwanden en plafonds van de bestaande locatie. Zo is het Varendonck College Someren straks helemaal klaar voor de toekomst.

Twee fases

Tijdens de (ver)bouw is het Varendonck College gewoon open. Daarom is het bouwtraject in twee fases opgesplitst. In de eerste fase die tot de zomer van 2024 duurt, verrichten we ongeveer 75 procent van alle werkzaamheden. De leerlingen krijgen dan vooral les in het naastgelegen pand. Dit pand hoort nu nog bij de school, maar gaat na de verbouwing terug naar de gemeente. De laatste 25 procent van de werkzaamheden voeren we uit in de tweede fase. De leerlingen hebben dan les in de nieuwbouw en het al gerenoveerde stuk van de school. Door in twee fases te bouwen, hebben de leerlingen en medewerkers zo min mogelijk last van de verbouwing.

Rudy van der Heyden

Manager Renovatie & Onderhoud

Terug naar