MindLabs, Tilburg

Op Locomotiefboulevard 101-119, naast de LocHal, komt een nieuw pand dat onder meer MindLabs gaat huisvesten. MindLabs wordt het gebouw voor innovatie op gebieden als robotica, taaltechnologie, serious gaming en kunstmatige intelligentie.

Ontwerp

MindLabs wordt in opdracht van de gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen gerealiseerd naar het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten.

Het bouwkundige deel wordt opgepakt door Ballast Nedam Zuid en het installatietechnische deel door Binx Smartility. De werkzaamheden starten na de bouwvak in 2020. De oplevering staat gepland voor december 2021.

Het hart van Mindlabs

De huidige stalen spanten van Hal 70, pal naast de LocHal, vormen het hart van MindLabs. Naast deze hal komt het nieuwe transparante gebouw, grenzend aan de binnentuin van de Boemel en RAW. Het gebouw wordt 5 lagen hoog.

In het pand zal de Hogeschool Journalistiek (Fontys) zich vestigen. Daarnaast huren DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University en Uitgeverij Zwijsen delen van het pand.

Afbeeldingen en filmpje: Ector Hoogstad Architecten

Kijk live mee via de projectenpagina: https://mindlabsinprogress.nl/

De werkzaamheden zijn in het eerste kwartaal van 2021 in volle gang:

 

Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2020 - 2021

Functiecategorie: Werken, leren, innoveren

Opdrachtgever: Gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen

Architect: Ector Hoogstad Architecten

Bijzonderheden: Het gebouw wordt direct tegen de bestaande LocHal aan gebouwd en de bestaande stalen spanten van Hal 70, pal naast de LocHal, vormen het hart van MindLabs.

Artist impressions van Ector Hoogstad Architecten