PuurThuys concept-woning ingediend voor So You Think You Can Build

21 juni 2021

Met ons PuurThuys concept deden wij mee aan de challenge So You Think You Can Build! Met veel enthousiasme hebben wij de partijen die deze geweldige challenge organiseren met onze PuurThuys woning kennis laten maken.

So You Think You Can Build is een uitvraag vanuit woningcorporaties uit Zuid-Nederland. In totaal zijn er 90 inzendingen voor nieuwe woonconcepten ingediend. Dit onderstreept het belang dat de markt ziet in het idee achter de challenge: een innovatie-doorbraak in betaalbare nieuwbouw van woningen.

 

PuurThuys = betaalbaar, aanpasbaar en snel te bouwen!

Ons bouwconcept verliest de bewoner niet uit het oog. PuurThuys, de naam zegt het al: een thuis puur voor de toekomstige bewoner(s). Het unieke aan de PuurThuys woning is de flexibiliteit. Er is ruimte voor keuzes waardoor optimaal aan de wensen kan worden voldaan:

  • op het gebied van ontwerp en stedenbouw
  • van de opdrachtgever en
  • van de toekomstige bewoners.

PuurThuys is een woning voor iedereen met een catalogus aan opties.

 

Keuzevrijheid = woongeluk en transparantie

Met onze slimme bouwstenen stellen wij verschillende archetypen samen. Op die manier realiseren wij een optimaal concept met veel flexibiliteit en bieden wij, in tegenstelling tot standaard fabriekswoningen, opdrachtgevers echt een keuze aan. Met het PuurThuys-concept realiseren we niet alleen rijwoningen, maar ook tweekappers, eenlaagse woningen of drielaagse woningen met plat dak etc. etc.. Hiermee borgen én versterken wij de stedenbouwkundige keuzevrijheid en kwaliteit. Daarnaast is de PuurThuys woning duurzaam en toekomstbestendig en voldoet deze aan BENG door de hoge isolatie waarden, het standaard triple glas en de installaties die voorzien zijn van een warmtepomp, een gebalanceerde WTW en een duurzame opwekking van zonne-energie.

PuurThuys is het totale woonconcept van Ballast Nedam, regionaal aangeboden door Ballast Nedam Zuid en Laudy Bouw & Ontwikkeling in een centrale samenwerking.