Hoogste punt nadert 76 appartementen Suytkade Helmond

08 september 2020

Met het leggen van de vierde verdiepingsvloer en de voorbereidingen voor het dak is het hoogste punt bijna in zicht!

De bouw van 76 huurappartementen van woningcorporatie Woonbedrijf op Suytkade in Helmond is in volle gang. Er komen studio’s en appartementen voor 1 of 2 personen.

Nieuwe bewoners

Ondertussen is ook de verhuur van de nieuwe woningen gestart. Geïnteresseerden kunnen van 8 tot en met 20 september 2020 reageren op de woningen via www.woonbedrijf.com of www.wooniezie.nl.

Eind oktober zal een groot deel van de bewoners bekend zijn. Als zij de woning geaccepteerd hebben, mogen ze de kleur van de tegels en het keukenblok kiezen uit een aantal keuzemogelijkheden. We verwachten dat de bewoners in het tweede kwartaal van 2021 naar hun nieuwe appartement of studio kunnen verhuizen.

Spinnerswal en Weversdok

Op Suytkade hebben alle woongebouwen een eigen naam. De appartementenblokken van Woonbedrijf gaan Spinnerswal en Weversdok heten. De namen verwijzen naar de textielindustrie die hier vroeger zat en de haven en scheepvaart in Helmond.

De woningen zijn verdeeld over 2 gebouwen met ieder 38 sociale huurappartementen. De gebouwen komen aan beide uiteinden van het halfronde Palladio-complex en naast de Motte, de heuvel in het midden van de wijk. Het ene gebouw komt op de kruising van de Suytboulevard met de Frontonstraat, het andere bij de Kanaalboulevard en de Timpaanstraat.

Gasloos

Alle appartementen zijn straks gasloos. De architectuur past bij de andere gebouwen op Suytkade.

Over Suytkade

Suytkade is in Helmond een begrip, een woonwijk in het centrum met woningen voor allerlei bewoners. Het ligt dichtbij veel voorzieningen, en het station is in de buurt.