Eindhoven vergroent

13 juni 2019

De Stadhuistoren is al klaar en door de gemeente in gebruik genomen, met uitzondering van de onderste twee verdiepingen. Die worden nu samen met het Stadhuis verduurzaamt. Daarmee is in januari van dit jaar gestart. In het Stadhuis komt straks het nieuwe inwonersplein. De gemeente verlaat het huidige Stadskantoor en gaat zo efficiënter gebruik maken van de beschikbare huisvesting. Burgemeester & Wethouders zullen eind 2019 nog inhuizen en medio maart 2020 is het hele project gereed.

Eindje vergroenen...

Via een groene entree bereik je straks het nieuwe inwonersplein. Bij binnenkomst tref je vrijwel dezelfde balies aan als die nu op het inwonersplein staan. Deze balies komen in een nieuwe opstelling waarbij de bestaande fronten worden hergebruikt.

Alle gevels in het pand worden geïsoleerd. De ramen worden vervangen door tripple glas wat ook zonwerend is. Tripple staat voor extra isolatie en zorgt dus voor minder energieverlies. In de wanden wordt bestaand materiaal verwerkt.

In het Stadhuis wordt een energiezuinige installatie geplaatst. Alle radiatoren zijn verwijderd en overal worden klimaatplafonds opgehangen.

Zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Materiaal wat niet kan worden hergebruikt, wordt online te koop aangeboden via De Materialen Marktplaats. Materiaal wat niet verkocht wordt, wordt gerecycled.

En als kers op de taart worden de mogelijkheden voor zonnecellen op het dak van het Stadhuis bekeken.

 

!MPULS is een samenwerking tussen Brink Groep, DOOR architecten/ Rudy Uytenhaak + partners architecten, DWA, Kuijpers en Ballast Nedam Zuid.